Обявяването на  Пловдив за Европейска столица на културата  е изключително

...
Обявяването на  Пловдив за Европейска столица на културата  е изключително
Коментари Харесай

Божидар Здравков: Пловдив 2019 не е ЕТ Семки и фъстъчки

Обявяването на  Пловдив за Европейска столица на културата  е извънредно достижение на екипа и на доста хора, взели присъединяване в подготовката за това европейско съревнование. Това е невероятна опция за разпространение на нашия град в света. Дотук добре. Следва осъществяване. Много значима част от осъществяването е организационната и финансова дисциплинираност.    

 Водени от желанието за реализиране на оптимален резултат от вложените средства, през  юли 2017 година комисия от общински съветници поставихме тримесечни периоди за отчитане на Фондация „ Пловдив 2019 “. Тези периоди станаха и част от решение на Оценка за съвместимост. Допълнително при разискването беше признато да се включи по един представител от група в общинския съвет в Контролния съвет на фондацията.

Какво стана вследствие на разискванията, направените рекомендации и решенията на Общинския съвет? След приключване на първите и вторите три месеца - нищо. Едва в този момент, след трети три месеца, се показва доклад. Общинските съветници, препоръчани за контролния съвет, не бяха осведомени, че не са включени в състава му. Дори от учтивост не бяха поканени като слушатели на съвещания на органите на фондацията.  

Уважаеми господин Велчев,  

Събитието Европейска столица на културата е на първо място културно, само че артистичната лежерност, с която се отнесохте като изпълнителен шеф към отчетността, е смайваща, оценено прочувствено. Оценено като консумиране на публични средства при строго заложени условия, тази лежерност е неприемлива. Вие не управлявате Едноличен търговец „ Семки и фъстъчки “ за наслада на децата от квартала, а фондация с многомилионен бюджет с изключителна роля за град Пловдив. Парите не са Ваши, а на града и е във Ваш и на екипа интерес  всяка стотинка да се изразходва оправдано и транспарантно.

Уважаеми господин Кмете,

При полемиките за акциите на Панаира Ви споделих, че от Вас зависи до кого от Вашите прародители ще се наредите. Слава богу, след всички премеждия, тогава избрахте позиция в полза на Пловдив.

Отчетът, който обсъждаме, ме връща петнайсетина години обратно. Дежавю. За страдание, без да ме подмладява. Вашият адаш неведнъж не изпълняваше решения на Оценка за съвместимост и не е образец за подражателство. Надявам се, че като ръководител на УС на фондацията ще вземете нужните ограничения и ще предложите форма, в която представители на всички групи в Оценка за съвместимост ще бъдат осведомени за мероприятия, изискващи огромни разноски. Но не постфактум.

Желая триумф на екипа на Фондация „ Пловдив 2019 “ за възхвала на забележителния, античен наш град!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР